Warning: Undefined variable $page_settings in /home/frosopab/public_html/wp-content/uploads/cache/fd8305abea199ce6aff1076fadb51b027978e617.php on line 5

Warning: Attempt to read property "color_theme" on null in /home/frosopab/public_html/wp-content/uploads/cache/fd8305abea199ce6aff1076fadb51b027978e617.php on line 5
class="articles-template-default single single-articles postid-2079 magisk-midsommarnatt-pa-jamtlandskt-spa app-data index-data singular-data single-data single-articles-data single-articles-magisk-midsommarnatt-pa-jamtlandskt-spa-data">

Magisk midsommarnatt på Jämtländskt spa

Låt dig förtrollas av den Jämtländska midsommarnatten, då solen aldrig går ner. Tillåt dig att bara vara, bada, äta gott och njuta av dagen som aldrig tar slut med vänner eller i ditt eget sällskap. Frösö Park Spa håller öppet hela midsommarnatten och erbjuder ett särskilt spa-paket.

I Jämtland är det ljust hela natten från maj till juli, dag och natt flyter samman. På midsommarafton är traditionen stark med midsommarstång, små grodor, inlagd sill, snaps och vänner. Här också. Dagen och natten då vi firar att sommaren står i blom. Men det är inte särskilt ovanligt att det är kyligt, till och med snöar mitt i grönskan och blomsterprakten. Klimatet i fjällen och längs Indalsälvens dalgång ner mot Storsjön är nyckfullt.
Vi vill ta vara på att det är så ljust och vackert. Det som är unikt här. Därför skapar vi en lite annorlunda midsommarupplevelse. Vi slår upp portarna till vårt Jämtländska spa klockan 11 på midsommarafton för att hålla öppet hela natten, fram till dagen efter klockan 20, säger Jeanette Jansson, Spa-ansvarig på Frösö Park Hotel.

Medan dagen blir natt och natten till morgon kan du alltså glida runt i morgonrock, bada varmt, bada kallt, andas frisk luft, låta ögonen vila på fjälltopparna i horisonten, vila och äta midsommarmiddag – tillsammans med vänner eller i ditt eget sällskap. När du bestämmer dig för att sova behöver du inte fundera på frukosten. Hotellet erbjuder långfrukost fram till 15.00 på midsommardagen.

Frösö Park Spa jobbar med ett koncept stadigt förankrat i Jämtland. I bakgrundsmusiken hörs även naturens ljud från fåglar, vatten och vind liksom inslag av jämtländska ord, jojk och kulning. På omklädningsrummen står ”Ståschan” (damer) och ”Käran” (herrar).
I konceptet finns en koppling till den hälsoturism som växte fram i Jämtland under slutet av 1800-talet då kurorter växte fram i Ytterån, Mörsil och Åre. Många kom för att andas den friska luften och bli av med bekymmer i luftvägarna som ofta var ett resultat av städernas ved- och koleldning. Ett av turistmålen var också Frösön. Hit åkte många för att gå upp i utsiktstornet och se utsikten mot vattnet, skogarna och den Jämländska fjällvärlden.
Den varma poolen utomhus med utsikt mot den jämtländska fjällkedjan är en blinkning till den jämtländska hälsoturismen. Turismen vid den här tiden var inte så avancerad som idag. Det kunde handla om att uppleva naturen och andas frisk luft. Grottan, en av Frösö Park Spas många features symboliserar korallgrottan som finns i norra Jämtland, nära Stora Blåsjön.
Plats för en inre resa
På Frösö Park Spa speglas också de jämtländska kontrasterna i vädret. Här finns inslag av iskallt vatten och varmt, för att du ska kunna höja och sänka pulsen och hitta din egen puls. Omväxlingen sätter igång blodcirkulationen, endorfinerna och ger energi.
Vi vill jobba med den inre resan. Det är inte så enkelt att vara närvarande idag. Det finns så mycket som pockar på uppmärksamhet. Därför är det lätt att söka lösningarna utanför sig själv istället för att vända perspektivet inåt. När du går mellan olika miljöer här på spa:t, känn känslan som kommer och låt tankarna komma och gå. Pröva gärna yoga, meditera eller sätt dig på en stubbe. Till slut kanske det blir ganska tyst och lugnt där inne. Spa kan faktiskt bli en sådan resa, säger Jörgen Vikström som sedan start jobbat med Frösö Park Spa Jämtländska koncept.

Låter det mysigt och är sugen på att fira midsommar med oss?!
I midsommarpaketet är allt ordnat. Det enda du behöver fundera på är vilket sällskap du vill ha med dig eller om du vill vara med dig själv.