Warning: Undefined variable $page_settings in /home/frosopab/public_html/wp-content/uploads/cache/fd8305abea199ce6aff1076fadb51b027978e617.php on line 5

Warning: Attempt to read property "color_theme" on null in /home/frosopab/public_html/wp-content/uploads/cache/fd8305abea199ce6aff1076fadb51b027978e617.php on line 5
class="training-template-default single single-training postid-1188 vintersport app-data index-data singular-data single-data single-training-data single-training-vintersport-data">

VINTERSPORT

Med böljande berg, stora isar och närhet till fjällvärldens utmaningar ligger Östersund, vinterstaden vackert inramad. Frösö Park Hotel ligger på lagom avstånd med närhet till både fjäll och stad.

Östersund är ett meka för alla vinterentusiaster och spännande utomhusaktiviteter sker dagligen i staden, oavsett nivå så finns utmaningar att ta sig an för att höja pulsen och njuta av ett snötäckt landskap.

LÄNGDSKIDOR I BÖLJANDE GRANSKOG

Våra skidambassadörer Anna Haag och Emil Jönsson, som bor några kilometer från oss, hjälper till att hålla skidspåren under uppsikt. Trots att vi befinner oss på en ö, är det en häftig tur att åka och faktiskt se mestadels granar och tallar med snötyngda grenar och Oviksfjällen i fjärran.

Naturspåret som går upp till Frösö Kyrka och tillbaka är ca 5 km och en perfekt utflykt för familjen eller för dig som vill ha en skön längdtur i klassiska spår. Glöm inte att stanna för ett fotostopp uppe vid kyrkan, utsikten är magisk!

Barnspåret passar den lite mindre åkaren och finns precis på baksidan av hotellet.

Alla våra längdspår dras på natursnö vilket gör att det allra bästa är att fråga vår reception om aktuell spårstatus.

SKRIDSKO PÅ MEDVINDEN

Totalt finns 17 kilometer plogad skridskobana på Storsjön vintertid. Från första februari till påsk brukar säsongen vara igång. Strax nedanför hotellet passerar skridskobanan Medvinden på väg från centrala Östersund ut till Kungsgårdsviken, längst ut på Frösön. Kliver du på banan har du ungefär nio kilometer in till stan och en kilometer ut till Kungsgårdsviken. Håll koll på vindriktningen – medvind går fort – motvind tar tid…

Se mer info här på Vinterparkens hemsida

ALPINT

På bara 10 min med bil från hotellet når du Ladängen och Gustavsbergsbacken, Östersunds egna skidbackar. Här finns utrustning att hyra och pister att ta sig an oavsett om du aldrig stått på skidor tidigare eller är mer van åkare.

Kombinera några timmar i skidbacken med några sköna timmar i Frösö Park Spa – det är vad vi kallar en perfekt vinterdag.

Läs mer om Gustavsbergsbacken och Ladängen

VINTERLÖPNING

Vinter och kyla är inget hinder för en magisk löptur. Det finns flera fördelar med att våga sig ut i naturen även vintertid. Ojämnt och isigt underlag utmanar de minsta musklerna och du bygger fotstyrka och balans.

Runt hotellet finns upptrampade stigar men även flera grusvägar genom vackert vinterlandskap.

Låt vinterlöpningen bli din frizon utan stress.